Ny ölbryggning på g..

Har lidit lite av ölbryggar-abstinens senaste dagarna. Fick en idé om att brygga en "belgare". Att använda kornmalt, vetemalt och special b-malt, sedan dra i en massa honung, tysk humle och avsluta med en massa schyssta bär i sekundären.

Känner jag mig själv kommer det bli av, vare sig vi har tid eller ej.

Ölbryggning är ju grymt kul hantverksgrejande liksom. Även fast vi bara kör på i halvfart (vi mäskar inte, vi använder spraymalt) så blir det en massa fixande. En massa skit runtomkring som man inte tänker på.. all rengörning, allt bärande och hällande, och kladdande i humlemassor.

Tillsammans med resultatet är det väldigt tillfredsställande. Man skapar liksom..

I övrigt har helgen bjudit på gott och mindre gott i ölväg
Fredag: GENESIS QIIXI (god och spännande. ganska rå), De Molen Vuur & Vlam (supertrevlig), Chocostout 2 (maltig och chokladig med fin doft, men aningen för syrlig smak), Evil Twin Soft Dookie (inge speciell alls, kommer inte köpa på onsdag), Rusty Old Belgian (Thomas mästerliga belgare) och BrewDog Paradox Isle Of Arran (ganska dålig, knappt drickbar. Inte lika superäcklig och vidrig som Smokehead dock)

Lördag: Gonzo porter (standard) och Hornbeer Hophorn (kräks nästan av etiketten, men ölen är riktigt kunglig. Fast den var godare förra gången)

Söndag: Amager Double Black IPA (perfekt tillfälle. Har aldrig smakat bättre!) och Cantillon Kriek 100% Lambic Bio (supergod sommarnjutning)

Kommentarer

  1. Cantillon Kriek kräver nog en erfaren öltunga för att kunna njutas av.

    Vi var 4 pers som provade den när jag köpte den sist. Jag hade väl minst problem med den, kanske mest för att jag var den som köpt den, men inte tyckte vi om den!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar