Planerade och utförda bryggningar bryggningar vinter/vår 2014

JAN
WINTERCOAT -14 (tappad och klar)
Engelsk strong ale. Maltig och fruktig. Ca 8%.

IS THIS FOR ME? (tappad och klar)
IPA till ABN - The Fest. Ca 6,1% ABV. Schyst maltig maltbas som döljs totalt av Waimea, Columbus och Cascade. Överdosering av humle, på ett bra sätt?

GAPA! (tappad och klar)
Modern pale ale ev. till BrewDog Bar Sthlms hembryggartävling. Summer och en massa Mosaic. Jäst med kölsch-jäst. En fräsch och lättdrucken session-bira på ca 4,9%

FEB
CHOCKIS (tappad och klar)
Tänkt som version 2 av JORDNÄRA, men den blev alldeles för egen. För mörk för att vara en brown ale, för ljus för att vara en stout. Dåligt utjäst, på ett bra sätt. Jäkligt mycket choklad över den av någon anledning. 5,4% chokladig och söt härlighet.

LEELOO (tappad och klar)
Enkel ljus vört kryddad med svenska humlen Svalöf Mauritz som ska jäsa med jästkakan från "menage a trois" (vilket i sin tur är jästkakan från FOLKVANDRINGSTIDEN 2013 plus lite lactobaciller = tysk alejäst, Brett Brux och så lactobacillerna). Smaksatt med nyponskal.

LEELA (tappad och klar)
Samma vört som Leeloo, men ska jäsas med jästkakan från FOLKLORE (dvs US-05, hemodlad vildjäst och lactobaciller)

FOLKVANDRINGSTIDEN -14 (sekundärjäser med 3 olika sorters brett och lactobaciller)
Ultrabrettad bovetebira. Ljus och fräsch. Mycket brett! Sa jag brett? Alltså brettanomyces..?!

MARS
Le soleil est prés de moi (v.3) (tappad och klar)
Ett steg tillbaka till version 1. Ljus som bara den. Lägre alkoholhalt. Städat undan i maltbasen. Kommer bli kanongott! Blev även en bonus version med Brett Brux Trois av bara farten...

La Notte d'estate umida (tappad och klar)
Har varit sugen på att göra en farmhouse (D)IPA ända sen jag drack Mikkeller Invasion Farmhouse IPA förra sommaren. Fick än mer eld i baken när Omnipollo släppte den "farmhouse-inspirerade" Fatamorgana. Här är det riktig saison-jäst som gäller. Korn, omältat vete, havre- och rågflingor. Två sorters brett (Brett Brux och Brett Brux Trois). En hel del spännande humle i form av Galaxy, Calypso och Mosaic. 

Tror det blir totalkaos, men säkert kul :)

Ja, namnet är italienska och betyder typ "den fuktiga sommarnatten" (om man frågar Google Translate alltså)

PANJAMON (v.5) (tappad och klar)
Ett par steg tillbaka från v.4, som var 100% brettjäst. Omstrukturerad med maltigare maltbas och andra humlegivor. Bytt jäst till en engelsk jäst (inspirerade av Stone). NZ-humlen kommer dock stanna; Pacific Gem, Waimea, Kohatu och Wai-iti ftw. Kommer även slänga i rågflingor och rågkross.

APRIL
PLÖJMÖRKRET (v.3) (sekundärjäser)
Även här har det skett en omstrukturering i maltbasen och ett generellt omtänk. Vi siktar på en alkoholhalt runt 7% snarare än en maffig DBIPA. Bytt ut lite humle; blir Citra, Simcoe och Columbus i år - dvs fruktigt, talligt och kryddigt. I maltbasen kommer rågflingor få göra entré för en lite fyllig och kryddig touch, och även s.k. bitterlös svartmalt.. Kommer jäsa med kölsch-jäst för en ultraclean slutprodukt. 

GAPA! (v.2) (tappad och klar)
Vidarutveckling av PÄRLAN från förra sommaren. En fräsch modern pale ale på 5,3%. 92% ekologisk pilsnermalt, resten kornflingor, crystal 100 (för lite färg) och syramalt (för lite fräschör). Kölsch-jäst för en clean basöl. Bombad med Belma i flame out, torrhumlad som fan med El Dorado och Belma. Tänk mogna stenfrukter (typ persika), jordgubbar, grapefrukt.

MAJ
Together we will live forever (sekundärjäser med mango)
Ännu ett experiment. Ljus och enkel vört med korn, havre och omältat vete. Saison-jäst. Fruktig humle från NZ (Rakau). En massa mango och passionsfrukt. Hälften ska även smaksättas med hibiskus-te. God sommardricka! ABV runt 5-6%

STAY WIT ME (jäser)
En belgisk wit med lactobaciller, torkade limebollar och kafirblad. Yum yum yum I tell you! As fresh as it gets! ABV runt 4-5%

Och om nån nu snappade upp det; ja jag gillar The Fountain Soundtracket av Clint Mansell.

AND ONE FOR THE DOCTOR (v.2) (jäser)
Inför ett ev. tävlande i höst ska vi brygga version 2 av Doctorn igen. OG på ca 1,140-1,146!

"HEMLIG ÖL" (jäser)
hemlig

JUNI
"Odöpt Bronxeng/Sörbyäng samarbete"
På jästkakan från DOCTORN ska detta monster jäsa. En imperial coconut oatmeal brown ale med ett OG runt 1.120-1.130. När den sedan jäst klart ska den ligga med bourbonflis, bourbondränkta ekspån och rostade kokosspån i ett par månader. Episkt.