Bryggning av Le Soleil Est Près de Moi

Le Soleil Est Près de Moi
sommar saison, på franska


Förväntningar
Redan på SBWF 2011 såddes fröet. Hos Brekeriet provade vi ett par olika saisoner, och gillade dem. VÄLDIGT mycket. Det satt kvar i tankarna. Något liknande ville vi göra - inte en belgisk saison, utan en fransk. En med en lite "lättare" jästighet, lite mindre kvävande liksom. Namnet är en liten hyllning till Air (länk).Bryggning
Ganska standard liksom (kommer knappt ihåg, var ju fasen i början av april!). (Ekologisk) pilsnermalt och (vanlig) wienermalt i grunden, sedan lite carapale och vete.Mäskade 50°C i 15 min, sedan 67°C i 60 min. Proteinrasten resulterade i en massa äckligt gunk som flöt omkring. Såg nasty ut. OG på 1,050, med utbyte på närmare 70%. Helt OK.Kokade 70 min. Hade i en massa Sterling och Styrian Savinskji och även ekologisk (och närodlad) honung från Mörkö.Resultat
Den jäste ut till 1,006, vilket ger en alkoholhalt på ca 5,8%. Det var lite mer drag i jästen än väntat, men resultatet blev kung ändå.

Lagomt (saison)jästig doft med en lätt och fräsch smak. Smakar saison, utan krångligheter. Fint fluffigt vitt skum, ljusgul och klar dryck. Precis vad man vill sitta och smutta på i solen med lite grillat och en god sallad. No more, no less. Utan tvekan en öl vi kommer göra om fler gånger!Svante har gjort etiketten, och han tog fan evigheter på sig att få fram den. Vi har ingen som helst hänsyn till att han jobbar som ett as, Bronxeng gotto have its etiketts! ;)
Kommentarer

  1. Snyggt på alla sätt och vis. Jag är nyfiken på vad du använde för kapsyl/kork på flaskorna? För det är väl champagneflaskor?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :) Champagne korkar i plast, agraff i metal, agraffskruvare och foliehätta. Allt finns på humlegården, gäller bara att söka på exakt rätt namn. Kan kolla upp det om du inte hittar..

      Radera

Skicka en kommentar