Sagan om BeerExpo

Det var en gång.... en fin, men väldigt kylig lördagsmorgon. Ett gäng förväntansfulla ölälskare stod på perrongen i Södertälje Syd och väntade på ett tåg.

På tåget mötte de en massa trevliga folk från BSF, och hann även med att (råka) terrorisera en stackars kille med dator och tusen sladdar. Kort sagt kan man säga att det inte var hans dag. Men det gjorde inget för ölälskarna. De värmde upp med god öl och skämtade om det ena och det andra. God stämning, goda förutsättningar!Framme i Linköping frös de vidare i det fina, men grymt kyliga vädret och grundade med lite nasty McDonalds käk. En kort, men dyr taxiresa senare var de framme. När dörrarna öppnades slukades kön i rekordfart (till skillnad från förra året då det tog en evighet), stort PLUS!

Nu kunde öljakten börja! Vad som dracks finns ej nedskrivet, men gänget njöt och stormtrivdes. En fotograf förföljde gänget en stund och drog en fet paparazzi.

En del öl gick rakt igenom och minnena av dem slutade i avloppsrören, medan många andra fastnade.Malmö Brygghus levde VERKLIGEN upp till hypen. Hop-Man IPA var fanemej en av de bästa svenska IPAs vi druckit. Fantastiskt god.Hibiscus-witten var även den riktigt god. Syrlig och fräsch. Grand Crew var en snäll, men väldigt god "lambic". Blir spännande att se vad de klämmer ut sig i framtiden. Ni har ett nytt fan! :)Brekeriet hade med sig några nya experiment, varav en av dem var RIKTIGT god. Breidur, en saison med mycket brett-karaktär som efterjäst med mango och lite äpple. Grymt god, tropisk och fruktig. Hoppas den dyker upp på hyllorna inom kort :)Stronzo bjöd på kvällens mest självklara vaskning - 1000 EBC, FYFAN..! Luktade och smakade så som man kan tänka sig att Per Morbergs läderbrallor luktar och smakar... Smakade även en DIPA de hade med sig, och även den var helt vedervärdig. Tjock doft av bajshumle och en beska som aldrig släppte tungan.. Däremot var Fruit Cake (ni vet, den som betyder "smakar skit") riktigt jävla trevlig.Vid Wicked Wine bjöd herr Mohawk på en förvirrad tillställning. Han irrade runt montern i ett par minuter innan han accepterade att hans Double Rocket i princip var slut, bara en flaska kvar! Tur för oss att vi hann, för den var jävligt god. Mycket bourbon, mycket karamell. Är glad att jag köpte en flaska :)Och Närke fick ingen andra chans. Deras öl tilltalar inte mig helt enkelt. Sorry guys!

Kort sagt var det en grymt trevlig mässa. Lagom mycket folk, fräscha lokaler, korta toalettköer, bra med utrymme och trevlig laidback stämning. Och visst fan var det häftigt när solen sken in i lokalen och lyste upp discokulan?Vad tyckte ni? Favoriter? Vaskningar?

Kommentarer

  1. Favorit var Malmö Brygghus CacaoPorter. Jävlar i mig! Sen var det kul att prova Brewdogs Sink The Bismark (41% ABV!) som jag inte hunnit testa innan. Vill inte vaska någons öl men drack 2-3 stycken som inte föll mig riktigt i smaken. Men smaken är som röven klöven. Bilder och text från mässan finns på min blogg: http://www.gustavlindh.com/blog/

    SvaraRadera

Skicka en kommentar