A Beery Night 3: Stekigt och rökigt i SegeltorpFrån den episka ABN1 där det delades på kopiösa mängder öl av alla olika slag - en liten "ölslakt", till den mer sansade ABN2 med mer mat än öl kom vi då till ABN3, där vi helt enkelt bara var ett par vänner som drack nåra goda öl tillsammans...Denna gång en fredag hemma hos Manne i Segeltorp.

På instagram kunde man redan en vecka innan se bilder på div. förberedelser. Manne gjorde egen färskost, jag gravade regnbågslax, Manne rullade fat, jag rökte laxen osv...

Tyvärr finns det saker inte ens den bäst förberedda ölträffen kan göra något åt; Tobbe, Kalle och Jocke stupade i en varsin influensa och var tvungna att kasta in handduken...Sorg... gråt... Tiden stod stilla...

INGEN KALSONGPORR?!?!

Y u do dis?

Vi införde en en veckas sorg, klädde oss i helsvart, lyssnade på episk musik...

...eller inte.

Trist som fan, men YOLO liksom.. ;) Vi hittade en ersättare i Erik (eriked på BSF), och Kalle piggnade till framåt kvällen och dök upp trots allt. Inga kalsonger flashades, men Erik bjöd på god jävla öl och det fick fan duga.

Vi satt hela eftermiddagen, kvällen och långt in på natten ute på Mannes veranda. Solen höll sig uppe nästan lika länge och stekte. Humornivån var lägre än nånsin, stämningen lika trevlig som alltid.Utöver den hemgjorda osten och hemrökta fisken bjöds det på helrökt Manne, (sönderbrända) korvar av olika slag, grillad portabello, och en massa röror och såser. Mycket god plockmat!Justfan, även helgrillad PAPRIKA. Som Joao tjatade om ex antal gånger.. ;)Vi hade satt en maxgräns på antalet öl man fick ta med sig, 2 öl / person (mest Joao som tyckte det.. :P). Fast mot slutet av kvällen nallade vi på Mannes egna lager med en Speedway Stout och Old Numbskull (och helt otippat var det Joao som var mest sugen på mer öl!)Manne var en riktigt bra värd. Han slängde till och med fram sin humidor, fylld med goda cigarrer som vi puffade på till de mörkare dryckerna.Mina absoluta favoriter från kvällen var Fantôme Saison, som Erik hade med sig. Kan kortfattat säga "mind blown". Oerhört fruktig, fyllig och absolut fantastisk!  Jag blev på en sekund beroende av smaken, och längtade efter nästa gång redan när flaskan var slut...Mikkeller Invasion Farmhouse IPA, som Thomas hade med sig, var även den en oerhört fruktig och fantastiskt god. Farmhouse + IPA är ett giftemål jag sällan tycker funkar, men i detta fall gifte sig den kryddiga jästiga jästen med en grymt schyst maltbas a'la IPA och humle.

Om den jästen och den vörten träffade varann skulle dom säga "You complete me"

Det blev även en del surbira, alla riktigt bra på sina sätt. Från lätta och übersura till maltiga, syrliga med tydliga ektoner och special case suröl...

Jag avslutade kvällen i vanlig ordning med att somna på pendeltåget och på bussen (fast denna gång glömdes inget på tåget iaf). En helt strålande kväll helt enkelt, men Jocke och Tobbe var saknade.

Ser fram emot nästa gång, å då får fan ingen vara sjuk. Ryktas ju om att vissa ska resa över Atlanten och ölshoppa.... :)


Kommentarer