Spontana bryggningar i sommar..

.. asså nej, det är ingen ordvits. Det är inga spontanbrygder på G.

Såhär är det. Min fru och mina barn ska åka iväg till släkt i Umeå. Vad gör man då?

Man brygger en jävla massa öl!! SÅKLART!

Under tre dagar kommer vi brygga tre olika öl. Helt utan nån större tanke bakom har det blivit en hel del fokus på jäst.
  • PÄRLAN PALE ALE. Ljus sommar-APA med Belma och El Dorado. Enbart pilsnermalt. Jäst med kölsch-jäst (WLP029)
  • HEADHUNTER (version 2). Tobbe (från 99bottles) gjorde en jäkligt snygg etikett till version 1, och den etiketten inspirerade mig till att utforma version 2. En DIPA med Centennial, Nugget och Sorachi Ace. Pale ale malt, risflingor och Special B i maltväg. Jäst med saké-jäst.
  • THE CONTINENTAL. Pilsnermalt och risflingor i maltväg, boostad med honung. Nelson Sauvin står ensam som humlesort. Jäst med champagne-jäst och efterjäst med Brett C. Ev. blir den även ekad.

Låter väl intressant?

Har även börjat fundera på att göra Menage a trois (version 2) till vår första spontanjästa öl, appropå spontana bryggningar... Typ göra som Struise Bompon; skörda äpplen, mosa, slänga i tunna, hälla på vört - IT'S PARTY TIME DUUUUDES!


Jaja, trevlig midsommar och allt sånt där.

Kommentarer

  1. Schysst med bryggning i dagarna tre!!! Lite lyxigt faktiskt =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, gäller ju att passa på! :D

      Radera

Skicka en kommentar