Planerade bryggningar i oktober

Bara för att jag ska ha "vit månad" betyder det ju inte att vi inte kommer brygga öl. Nu jävlar ska vi ge oss på en massa mörka och/eller maltiga bärs, börjar den här månaden med:

AND ONE FOR THE DOCTOR (2)

Försök nr 2 med denna maffiga imperial oatmeal stout. Har finslipat och förenklat receptet, och tillsammans med all erfarenhet vi samlat på oss under året tror jag att denna kan bli grymt mkt bättre än förra årets.

Siktar på ett OG runt 1,120 med en stadig bas av maris otter pale ale, rostade havregryn, crystal 300, café light, chokladmalt, rostat korn, DME och ljust muscovadosocker. Kommer koka ner vörten i 3 timmar till en trögflytande massa och jäsa med en STOR förkultur av White Labs Dry English Ale.

Vi tänker kyla ner den till 18°C och jäsa i hyfsat temperaturkontrollerad miljö.

Siktar på ett FG runt 1,040 däromkring. Alkoholhalt runt 11-11,5%...

Sen kommer vi lagra hela batchen med calvadosdränkta franska ekkuber i 4-6 månader.


THIS IS OLD GREGG'S ALE

Vårt första försök till något som liknar ett engelskt barley wine, fast inte riktigt. Är tänkt som ett väldigt maltigt, "torkad fruktigt" och karamelligt barley wine/old ale. Döpt efter Old Greg i Mighty Boosh.Maris Otter pale ale malt tillsammans med en MASSA crystal 100, crystal 150 och special b utgör maltbasen. Pimpat med DME och rårörssocker siktar vi på ett OG runt 1,098. Precis som med Doctorn kommer vi behöva koka i 3 timmar för att uppnå rätt volym...

Kommer humla försiktigt med Fuggle och jäsa med en stor förkultur av WYeast British Ale, och ännu en gång - precis som med Doctorn, kommer vi kyla ner till 18°C och jäsa i en hyfstat temperaturkontrollerad miljö.

Siktar på ett FG runt 1,025. Alkoholhalt runt 9-10%...

Kommer lagra en del med franska ekkuber, ev. calvadosdränkta. Får väl se hur det känns när det börjar närma sig... Kanske pytsa i lite Brettanomyces Claussenii också, lite extra FUNK.

En sista punkt för att säkerställa två bra produkter är att JAG LOVAR ATT INTE PLOCKA UPP SMAKPROV I TID OCH OTID! ;)

Kommentarer