Ölstövel vs Pilsnerglas feat. Reijmyre Bryggarglaset

Detta blir det avslutande (...eller?) inlägget om Ölstövelns rise and fall. En episk saga som påminner på många sätt om mer storslagna äventyr som "Stjärnornas krig" och "Sagan om ringen". Men dessa moraliska fantasibyggen tycks sprungna ur samma önskan att se världen i överblickbart format - i svart och vitt, gott och ont - och de genomsyras av samma förhoppning om att det rättänkande fåtalet till slut ska kunna besegra den mörka övermakten.


Denna gång utmanar den Pilsnerglaset!!!! Och som av en slump råkade Bryggarglaset af Reijmyre Glasbruk precis passera, och kräfde att få deltaga i fighten. Detta mottogs inte väl av de övriga slagskämpar då Bryggarglaset af Reijmyre har en powerlevel på over 9000!!!!

Nynäshamns Ångbryggeri Pickla Pils valdes av samtliga som weapon of choice.

Nåväl, Pilsnerglaset är ett helt normalt avlångt glas, som jag ärligt talat upplevde som "billigt" när jag höll det i min hand första gången. Men jag ändrade åsikt när det var fyllt med öl och stoltserade framför kameran. Det ser snyggt ut helt enkelt, och är schyst att hålla i...

Nu till den brutala blodiga fantastiska megamasterblaster fighten!

Vi häller upp och beskådar skådespelet på säkert avstånd.

Pilsnerglaset sprudlar upp ett fluffigt och imponerande skum. "Ser ut som vispad äggvita!!", hör jag åksådare skrika innan de svimmar av upplevelsen.

Ölstöveln tar i så att den nästan spricker men åstakommer inget imponerande skum. Det blir luftigt och lite tragiskt, håller inte alls upp lika väl som Pilsnerglasets.

Reijmyre träder fram i all sin prakt, och smäller till med ett perfekt skum. "Supermannen existerar, och han är ett ölskum" säger en märktbart upphetsad kommentator.

Vinst till Reijmyre!

(nu orkar jag skriva fantasifullt längre.... liten son sitter i knät och gnäller om Turtles...)

Doften de tre bjuder på är mild, med inslag av gräsig humle och vitt formbröd. Pilsnerglasets doft är klart mildast, Ölstöveln är mest intensiv - men ful, och Reijmyres doft är snyggast - mest balanserad och tydlig utan att bli för intensiv.

Även denna gång vinner Reijmyre.

Som drickupplevelse är Pilsnerglaset lättklunkat, med bra kolsyra, och en bra öppning. Ölstöveln har lite tjocka och nästan vassa kanter, samt lite för stor öppning vilket ger en dålig klunkbarhet. On top of that får man lätt en skvätt öl i fejsen om man håller glaset fel. Reijmyre har väldigt tunna kanter med en rätt liten öppning, njutningsfull att dricka ur.

Vinst till Reijmyre.

Ölen smakar gott som fan i alla glas. Bäst i Reijmyres, och sämst i Ölstöveln, men det är rätt små skillnader.

Så, Reijmyres glas vinner inte helt otippat. Men det är ett grymt snyggt glas för ett rätt stor summa pengar. Använder det nästan aldrig pga "för lat för att handdiska glas, och för rädd för att diska i diskmaskin". Pilsnerglaset är ju klart billigare, och absolut värt att köpa! Går det sönder är det ingen brakförlust liksom. Ett bra och neutralt glas liksom, som får klart godkänt med guldstjärna i kanten.

Både Pilsnerglaset och Ölstöveln finns att köpa på Sejdelshoppen

Kommentarer