VÄLBALANSERAD

En ölblogg

Därför är det viktigt med B-vitamin

B-vitamin är ett av de vitaminer vi har behov av. Öl innehåller ju en del B-vitamin, fast, det är dumt att hinka i sig en massa öl för vitaminets skull. Då är det bättre satsa på tillskott med detta vitamin. Läs mer och jämför på FitnessFrank.se. B-vitamin brist är något som kan drabba alla, men är främst vanligt hos äldre personer. Kroppens grundläggande funktioner har stort behov av B-vitaminer och din hälsa kan påverkas en hel del om du har brist på detta vitamin.

Har du behov av B-vitamin tillskott?

Det finns åtta sorter av B-vitamin som alla har olika funktioner. Alla uppvisar även olika bristsymptom. De som främst behöver tillskott av B-vitamin är gravida, veganer och alkoholmissbrukare.

För att ta reda på om du lider brist på B vitamin, så kan du gå till läkaren och ta ett blodprov. Några av de vanligaste symptomen är dålig balans, domningar, att du är yr och är väldigt trött.

Ett annat symptom som brist på B vitamin visar är anemi. Detta är vanligt hos veganer då detta vitamin främst finns i mat som de inte äter. Exempel är kött, fisk, skaldjur, mjölk, och ägg. Tar dessa veganer inga tillskott av B12, så kan de utveckla anemi.

Alla sorter av B-vitamin finns i den maten vi äter. Så de flesta får i sig sitt dagliga behov av B-vitamin genom att äta en kost som är varierad. Men ligger man i en riskgrupp, så som ovan eller av någon annan orsak har brist på B-vitamin så är det viktigt att man tar tillskott.

1 Dec 2021