VÄLBALANSERAD

En ölblogg

Mexikansk öl

Corona Extra är den öl, som de allra flesta tänker på när man säger Mexikansk öl. Dock finns det även andra ölsorter. Det finns till exempel Pacifico Clara och Sol. En mexikansk öl avnjuts så klart allra bäst i Mexiko. Därför är det inte fel att boka en resa till Mexico. När det gäller Corona, så är det ett ljust lageröl som produceras av Mexikos största exportbryggeri, Grupo Modelo. Den mest kända sorten intenationellt är just Corona Extra. Den exporteras till över 150 länder och är ett av världens bäst säljande öl. Denna öl, kan med fördel serveras i sin flaska med en limeklyfta i flaskhalsen. Det ger ölen en syrlig god smak. Från början var denna klyfta för att dölja rostsmak som kunde uppstå från korken. Nu för tiden är korken gummerad på insidan och rostsmaken kan inte uppstå, limeklyftan har dock hängt kvar ändå! 

Njut av god öl

Corona, Sol och Pacifico Clara kan du testa på om du tar en resa Mexico, men de finns även att njuta av på andra platser, så som Sydamerikakryssningar, samt även här hemma i Sverige så klart. Dessa ljusa mexikanska ölsorter är goda att dricka som de ska, som en öl, men de används även i en drink, som heter Michelada. Testa det på en kryssning Sydamerika eller hemma. 

Michelada finns i många varianter och utföranden, men vanliga ingredienser är öl, limejuice, starka såser som till exempel tabasco, worcestersås eller sojasås, kryddor då antingen chilipeppar eller svartpeppar samt tomatjuice. Den ska serveras i ett kylt glas, med eller utan is samt ha en kant som är saltad.

 

12 Jun 2018