VÄLBALANSERAD

En ölblogg

Så här spärrar du din borttappade mobil

Det är enkelt att förlora sin mobiltelefon. Det kan vara lätt hänt att man vaknar upp på morgonen, efter att ha varit ute med polarna och tagit ett par öl, och inse att telefonen är borta. Det finns många saker som man inte vill bli av med i den, och framför allt så finns det idag ofta både bankkonto och kreditkort kopplade till luren. Detta vill man ju inte att någon annan ska använda. Därför är det alltid bra att spärra telefonen så fort som möjligt, så ingen obehörig kan logga in på ditt casino online eller utföra köp med olika appar. 

Tre sätt att hitta sin IMEI-kod

IMEI-koden är en unik kod som är din telefons identitetsnummer. Med hjälp av detta nummer kan du hos din operatör spärra telefonen. Det finns några olika sätt att hitta det här numret och vi berättar om var det finns. Koden består av 15 siffror.

  1. På din originalkartong och på kvittot du fick när du köpte kartongen. 
  2. Bakom ditt batteri. Om batteriet är utbytbart kan du lyfta på det och kolla. 
  3. Slå #6# på din telefon. Sen "ring upp". Du får då fram koden i din display.

Punkt 2 och 3 funkar bara om du letar upp numret innan du tappat bort den. Punkt 1, funkar bara om du är ordentlig och sparar kvitton och lådor. Vårt bästa tips är att man alltid tar reda på IMEI-koden så fort man har skaffat en telefon och skriver ned det och förvarar på en säker plats. 

5 Jun 2018