VÄLBALANSERAD

En ölblogg

Välbalanserad på fler sätt en ett

Öl, det är vad man brukar säga är flytande b-vitamin. Dock är det mer eller mindre en myt att det är så! Eller ja, det finns detta vitamin i, men, många faktorer är det som avgör att det inte är bra att ha ölen som sin b-vitaminkälla. Dels är det så att alkohol diriver ut vätska. B vitaming är vattenlösligt, så då följer det med ut. Kroppens B-vitamin behövs även för att bryta ner alkohol, så förbrukningen av B-vitamin blir därför högre än det tillskott som öl kan bidra med. Det är därmed bra att kanske satsa på en en välbalanserad kost, så bör man få i sig detta vitamin på ett bra sätt. På https://www.fitnessfrank.se/vitaminer/b-vitamin, kan ni läsa mer om detta vitamin. 

Tillskott kan vara en bra grej

Just när det kommer till vitaminer och mineraler, så är detta något vi får i oss en del av via maten. Men det kan vara bra att även äta tillskott. Särskilt om man vet med sig att man inte äter en optimal kost alltid. Äter man mycket snabbmat, eller halvfabrikat så kan man få i sig lite för lite av dessa saker.

Bra att balansera sitt liv

Det är därmed bra att njuta av livets goda, men inte alltid, utan att se till att det blir en bra balans med mat, dryck och vitaminer och så vidare. Det mår du och din kropp allra bäst av att göra!

2 Jun 2018