VÄLBALANSERAD

En ölblogg

Vet du vad man ska göra om olyckan är framme?

Vem har inte vart med om att skära sig på ölflaskan om den gått sönder, eller en vass kant på burken? Oftast är dessa sår små och man kan själv sätta på plåster eller ett bandage. Men vad ska man göra, om man råkar ut för en värre olycka än så, eller om man kommer till en plats där det skett en olycka? Det är inte alla som vet hur man ska hantera det och gör då inget alls istället. Det är inte fel att ta en första hjälpen kurs, för att lära sig vad man bör göra och inte ska göra. Jag har tagit en sån kurs hos Hjärtgruppen. Du kan läsa mer om dem på hjartgruppen.se.

Jag har lärt mig att hantera en förbandslåda samt att jag vet vad jag ska göra om jag kommer först till en olycksplats. Det ger mig en trygghet.

Ta fler kurser och utbildningar

Jag såg att på hjartgruppen.se har de inte bara första hjälpen kurs, utan de har även en utbildning inom hlr och hur man använder en hjärtstartare. Så det är något jag ska boka in mig på med tänkte jag. Det är inte fel att även lära sig hlr, även om jag gått en sån kurs innan, så har jag hunnit glömma en del av det redan. Så det kan ju vara bra att uppdatera sina kunskaper kring detta, i hur man gör. det ger även det en större trygghet tänker jag.

24 Apr 2018